Boekhouder voor IJmuiden en omstreken

06 1393 6399

ZZP Websites
ZZP Nieuwsbrief

Belastingtips en trucs voor de ZZP'er. Meld u nu aan voor de ZZP Nieuwsbrief.

Uw e-mailadres:

Boekhouder IJmuiden

Meer zzp’ers met RSI

Het risico om last te krijgen van RSI – ook wel CANS genoemd – stijgt sterk. Dit blijkt uit onderzoek van de RSI-vereniging. Ruim 1,8 miljoen mensen – maar liefst een kwart van de beroepsbevolking – heeft nu klachten die verband houden met de spieraandoening.

Volgens de RSI-vereniging bedraagt de maatschappelijke schade als gevolg van RSI circa twee miljard euro. In Europa is RSI de belangrijkste oorzaak voor verzuim en blijvende arbeidsongeschiktheid. De RSI-vereniging constateert in haar jaarverslag over 2008 dat de overheid minder belangstelling toont voor de aandoening en de gevolgen ervan. Volgens voorzitter Willem Hollander lijkt het er op dat de overheid RSI accepteert als een gegeven en minder bereid is te investeren in onderzoek naar de oorzaken en methoden om de gevolgen ervan te bestrijden. De overheid laat 400 duizend mensen die ernstige klachten hebben in de kou staan, stelt Hollander.

De aandacht voor RSI mag dan de laatste jaren verslapt zijn, de aandoening zelf is nog volop aanwezig. Neem de spieraandoening RSI serieus in uw organisatie door preventieve maatregelen te nemen. Beeldschermwerk is een van de belangrijkste oorzaken van de ziekte. Waak ervoor dat uw medewerkers klachten krijgen door repeterende bewegingen, een langdurige statische houding of een combinatie van beiden. Het kan leiden tot klachten in bovenrug, nek- en schoudergebied, armen, ellebogen, polsen, handen en vingers. Zorg bij iedere medewerker voor een ergonomische bureaustoel, toetsenbord en muis. Ook pauzesoftware kan helpen RSI te voorkomen.

boekhouder amsterdam

Rate this post