Boekhouder voor IJmuiden en omstreken

06 1393 6399

ZZP Websites
ZZP Nieuwsbrief

Belastingtips en trucs voor de ZZP'er. Meld u nu aan voor de ZZP Nieuwsbrief.

Uw e-mailadres:

Boekhouder IJmuiden

Belasting stuurt VAR naar zzp’er

De Belastingdienst stuurt zelfstandig ondernemers voortaan automatisch een zogeheten Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) toe om de administratieve rompslomp voor de eenpitters te verminderen. Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) die de afgelopen drie jaar geen wijziging van hun VAR hebben gehad, krijgen na half augustus de verklaring voor komend jaar thuis gestuurd. Dat heeft een woordvoerder van staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën woensdag gemeld.

Vrijwaarden

Startende ondernemers moeten dus nog wel aan het werk. Jaarlijks worden enkele honderdduizenden VAR’s afgegeven door de fiscus om de status van een arbeidsrelatie vast te stellen. Dankzij de verklaring weten opdrachtgevers of ze gevrijwaard zijn van het betalen van loonbelasting en premies over de verdiensten van een zelfstandige.

Terugkerende ergenis
De brancheorganisatie Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) is tevreden. “Voor veel zelfstandigen betekent dit dat ze geen kostbare tijd meer hoeven te steken in het aanvragen van een VAR. Het is een belangrijk document voor zzp’ers, maar veel van hen ervaren de aanvraag als een jaarlijks terugkerende bron van ergernis”, aldus PZO-voorzitter Esther Raats.

Rate this post